Meteen naar de inhoud

Wat is kindercoaching?

Kindercoaching is een laagdrempelige vorm van hulpverlening voor kinderen, jongeren en hun opvoeders met een hulpvraag.

Door te praten, luisteren, kijken, creatief bezig te zijn en spellen te doen, ontdekt het kind onder mijn begeleiding wat het aan kwaliteiten bezit. Samen onderzoeken we welke vaardigheden het kind kan ontwikkelen om beter om te gaan met dingen waar het tegenaan loopt.

Kindercoaching is oplossingsgericht, we gaan aan de slag met hoe het beter kan en vooral: hoe het kind het zelf kan (met af en toe een kijkje over de schouder).

Kindercoaching

Coaching voor kinderen

Hoe ga ik te werk

Na een uitgebreid telefonisch intakegesprek met de opvoeder(s) maken we een planning voor de sessies met het kind. Gemiddeld komt een kind 5 of 6 keer bij mij, één keer per week. Elke sessie duurt 1,5 uur. Tijdens de laatste sessie evalueren we (opvoeder(s), kind en ik). Het komt ook voor dat de opvoeders meedoen aan de sessies. Dit is afhankelijk van de hulpvraag en zal vooraf overlegd worden.

Ik werk op een locatie in Otrobanda. Afhankelijk van de hulpvraag kunnen we ook op school of thuis afspreken. De telefonische intake (30-45 minuten) is gratis. Elke sessie kost ANG 75,- (excl OB). Al het materiaal is inbegrepen in de prijs. Het kind krijgt de gemaakte opdrachten mee naar huis bij de laatste sessie.